Üdvözlünk! Webáruházunk cookie -kat használ,

melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást tudjunk nyújtani számodra. Ha többet szeretnél tudni, kattints ide.

Újra nyitva! Éljen! Újra nyitva! Éljen!

Általános szerződési feltételek

 

 

Általános szerződási feltételek


Az általános szerződési feltételek tartalmazzák az Odango webáruház - Horváth István e. v. Székhelye: Magyarország, 9028, Győr, Nyerges utca 1. Adószáma; 66802473-1-28, Nyilvántartási száma; 39306887 - által üzemeltetett www.odango.hu webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket. Kérlek, csak akkor vedd igénybe a szolgáltatásainkat, ha ezen pontok mindegyikével egyetértesz, és elfogadod.

 
Az általános szerződési feltételek hatálya a www.odango.hu címen elérhető webáruházra, a webáruház keretében nyújtott szolgáltatásokra, azok igénybevételére, illetve a használata során létrejött értékesítésekre terjed ki.

 
A www.odango.hu - néven működő webáruház üzemeltetője, és elérhetőségei;

 

Horváth István e.v. Székhelye:  Magyarország, 9028, Győr, Nyerges utca 1. Adószáma; 66802473-1-28, Nyilvántartási száma; 39306887. Telefon; 06707727910. E-mail; odango@odango.hu Tevékenysége: Internetes csomagküldő kiskereskedelem.

 

A tárhely szolgáltató adatai:

 

ShopRenter.hu Kft. Székhelye: Magyarország, 4028 Debrecen, Kassai út 129. Cégjegyzékszám: 09-09-020636, Adószáma: 23174108-2-09

 

*

*


Vásárlónak számít minden megfelelően regisztrált, vagy nem regisztrált felhasználó, aki a www.odango.hu oldalon szolgáltatást vesz igénybe, vagy vásárlást kezdeményez.

 
Regisztráció esetén az alábbi adatok megadása lehetséges: e-mail cím, jelszó, vezetéknév, keresztnév, cégnév, a cég adószáma, telefonszám. A regisztrációt követően a vásárló a megadott e-mail címmel és jelszóval tud belépni a rendszerbe.
Amennyiben a vásárló elfelejti jelszavát, kérésre új jelszót készítünk, melyet elküldünk a regisztráció során megadott e-mail címre. Az így elküldött jelszót a vásárló megváltoztathatja.

 

A vásárlás során megadott adatok kezelésére vonatkozó szabályokat az Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat tartalmazza. Lásd itt; http://odango.hu/adatvedelem_16


A megadott regisztrációs adatok a rendszerben, bármikor szabadon megváltoztathatóak.

 

*

*


A vásárlónak lehetősége van válogatni a honlapon feltüntetett összes termékből. Kiválasztás után ezek a kosárba kerülnek, onnan pedig a pénztárba. Amint Az adatok megadása befejeződött, ki kell választani egy szállítási módot, amelyet az alábbi szolgáltatók biztosítanak;

 

1. GlS General Logistics Systems Hungary Kft. Székhelye: Magyarország, 2351 Alsónémedi, Európa u. 2. Adószáma; 12369410-2-44. további információ; adatvedelem@gls-hungary.com

 

2. FoxPost Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Székhelye: Magyarország, 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.; cégjegyzékszáma: Cg.10-10-020309; adószáma: 25034644-2-10. Telefon: +36 1 999 0369, e-mail: info@foxpost.hu

 

A szállítás vagy átvétel kiválasztása után következik a rendelés véglegesítése, amit a "megrendelem" gombal lehet lezárni. Bővebb információt a megrendelés folyamatáról itt: http://odango.hu/hogyan_mukodik_a_vasarlas_18 , a szállítási módokról pedig itt olvashat: http://odango.hu/hogyan_mukodik_a_szallitas

A honlapon feltüntetett árak minden esetben az ÁFÁ-val növelt ellenértéket jelentik, meghatározásukra forintban kerül sor.

 

A rendelés véglegesítése után, a vevő fizetési kötelezettséggel rendelkezik, amiről minden esetben tájékoztatást küldünk. Az áru vevő általi kézhezvételekor lezárul a rendelési folyamat. Ugyanakkor a vevőt a kézhezvételtől számított 14 napos elállási jog illeti meg. Ez azt jelenti, hogy a vásárlástól a megadott határidő alatt indoklás nélkül elállhat. Az www.odango.hu pedig visszatéríti a teljes vételárat.

 

Ha a rendelés végösszegét a rendelés véglegesítése után 5 munkanapon belül nem egyenlítik ki felénk, fenntartjuk a jogot, hogy töröljük a vásárlást.


 
A webáruházunkból rendelni csak 16 éven felülieknek engedélyezett, vagy szülői engedéllyel lehetséges.

 

A megrendelések leadása az odango.hu webáruházban kizárólag elektronikus úton történhetaz www.odango.hu webcímen. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a szolgáltató szintén elektronikus úton e-mailben küldi el a vásárlók részére.


A megrendelés átvétele személyesen, futárszolgálattal, vagy a Foxpost csomagautomatákkal törlténhet. Errőlől bővebb információ itt; http://odango.hu/hogyan_mukodik_a_szallitas

 

A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában e-mailben, vagy telefonon van lehetőség.

 

Ha sikertelen a kézbesítés:

 

1. A vásárló hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei minden esetben a vásárlót terhelik.

 

2. Ha a vevőhöz már sérülten érkezik a csomag, akkor azt a vásárló nem köteles átvenni, és pénzvisszatérítésre jogosult.

 

3. A vevő kézbesítéskor egyéb esetben is megtagadhatja az átvételt, illetve vásárlását az átvételt követő 14 napig, indoklás nélkül visszamondhatja. Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.
 

A futárszolgálattal rendelt termékek ellenértékét, valamint a szállítás költségét a futárnak kell fizetni készpénzben vagy bankkártyával a csomag átvételekor. A Foxpost csomagautomatáknál átvett csomagok esetében készpénzzel és bankkártyával lehet fizetni.

 

*

*

 

Bővebben az elállási jogról:

 

1. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől (termék átvételétől) számított 14 napon belül. A vásárló elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján vagy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozatminta felhasználásával gyakorolhatja e-mailben (szukits.info@gmail.com), vagy faxon (06-62-555-632) vagy köteles azt a Szolgáltató részére a székhelyére történő ajánlott küldeményként feladni, megküldeni.

 

2. A Vevő elállási jogát a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.

 

3.  Kézhezvétel (termék átvételének) időpontja átvevőponti átvétel esetében a rendelés átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek átvevőponti blokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak.

 

4.    Elállás esetén a terméket saját költségén küldje vissza a szolgáltató székhelyére (1157, Budapest, Nyírpalota út. 71.), és haladéktalanul, de legkésőbb a termék visszaérkezésétől számított 14 napon belül visszatérítjük a visszaküldött termék vételárát, valamint az esetlegesen felmerült egyéb költségeket. Szállítási díjat a teljes rendeléstől való elállás esetén térítünk vissza. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. A termék adásvétele esetén a szolgáltató mindaddig visszatarthatja a vételár visszafizetését, amíg a vásárló a terméket vissza nem szolgáltatta vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt a Szolgáltató részére visszaküldte. A termék vételárát és a szállítási költséget csak akkor áll módunkban visszatéríteni, ha a vásárló a terméket visszaszolgáltatta vagy kétséget kizáróan igazolta, hogy azt az elállási szándék bejelentésétől számított 14 napon belül visszaküldte.

 

5. A visszatérítés során banki átutalásos fizetési módot alkalmazunk, amely során a vásárló által megadott bankszámlára történik meg az átutalás.

 

6. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.


A szolgáltató követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.

Hibás teljesítés esetén a szolgáltató jogszabály vagy szerződés alapján jótállásra nem köteles.

 

A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy amennyiben a vásárló legalább 3 rendelés esetén a terméket kiszállításkor alapos ok nélkül nem veszi át, a megrendeléshez fűződő jogosultságát korlátozza.


Ha a vásárlónak bármilyen kérdése van a termékkel, vagy a szolgáltatásunkkal kapcsolatban, joga van a szolgáltatóhoz www.odango.hu fordulni. Email; odango@ citromail.hu. Telefon; +36/06 70 772 7910

 

*

*

 

Panasz esetén lehetősége van a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez is fordulni.

 

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

 

Online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén az eljárásra kizárólag a fővárosi kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület illetékes.

 

A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli ennek keretében köteles határidőn belül válasziratát megküldeni a békéltető testület számára. A fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló, 2013. május 21-i 524/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet alkalmazásának kivételével a vállalkozás a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani köteles. Amennyiben a vállalkozás székhelye, telephelye vagy fióktelepe nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

 

A 524/2013/EU rendelet 14. cikke alapján Önnek lehetősége van továbbá, hogy a https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU címen elérhető online vitarendezési platformon az interneten vásárolt termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos jogvitáit, bírósági út igénybevétele nélkül rendezze.

 

A fogyasztónak panaszaival lehetősége van fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatkör tekintetében elsősorban a területileg illetékes járási hivatalhoz is fordulni.

 

 

Ha bármi kérdés felmerül, bővebb információt nyújtunk itt; email; odango@ odango.hu. Telefon; +36/06 70 772 7910

 

 

Frissítve; 2020. 05. 04.

 

Nyomás a legtetejére!